Connect with us

Actualitate

Cîmpeanu: 15% dintre clădirile şcolilor nu au autorizaţie ISU. 20% sunt în curs de autorizare. Accelerăm procesul de obţinere a autorizaţiilor

Published

on

Ministrul Educaţiei susţine că 35% dintre clădirile unităţilor de învăţământ din România nu au autorizaţie de securitate la incendiu. 15% nu au, deşi necesită acest document, iar 20% sunt în curs de autorizare.

Sorin Cîmpeanu: Şcolile din România, cele aproape 17.000 de şcoli cu personalitate juridică şi structuri arondate funcţionează în 26.471 de clădiri în total. Dintre acestea 15% au autorizaţie la incendiu, aproape 20% sunt în curs de obţinere a acestei autorizaţii, aproape 50% nu necesită, conform legii, autorizaţie. (…) Şi sunt 15% care conform legii au nevoie de autorizaţii de securitate la incendiu şi nu au această autorizaţie.

Sorin Cîmpeanu a precizat, la Digi 24, că aceste clădiri şcolare sunt în administrarea autorităţilor locale şi acestea sunt responsabile de obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu. Ministrul a mai spus că de la preluarea portofoliului Educaţiei încearcă să accelereze procesul obţinerii autorizaţiilor de către unităţile didactice care  nu le deţin.

Copyright © 2019 AT Video Creations