Connect with us

Actualitate

Cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD Liviu Dragnea se discută azi la TRibunalul București

Published

on

UPDATE: Tribunalul Municipiului București va anunța în ziua de joi, 27 mai 2021, decizia asupra cererii de eliberare condiționată pe care a înaintat-o Liviu Dragnea, fost președinte al PSD și al Camerei Deputaților.

Tribunalul Bucureşti judecă, miercuri, cererea depusă de Liviu Dragnea, în care fostul lider PSD solicită să fie eliberat din Penitenciarul Rahova, unde a executat doi ani de închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.


La instanţa de fond, Judecătoria Sectorului 5, solicitarea lui Liviu Dragnea a fost respinsă, însă fostul lider PSD a contestat decizia, iar Tribunalul Bucureşti va dezbate cererea. În motivarea deciziei, magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 spune că Liviu Dragnea îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat, însă, din analiza coroborată a situaţiei personale a fostului lider PSD, instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare.

La jumătatea lunii mai, avocații lui Liviu Dragnea au depus o solicitare prin care au cerut ca procesul său în care cere eliberarea condiționată din pușcărie să fie strămutat de la Tribunalul București. Curtea de Apel Bucureşti trebuia să judece, marţi, cerea lui Liviu Dragnea privind strămutarea procesului referitor la eliberarea condiţionată, însă cauza a fost amânată după ce unul dintre judecătorii din complet a făcut declaraţie de abţinere, aceasta fiindu-i accceptată. „În temeiul art. 68, alin. 5, Cod de procedură penală, raportat la art. 64, alin. 1, litera f, Cod de procedură penală, admite declaraţia de abţinere formulată de judecătorul Benone-Alin Răduinea. În temeiul art. 275, alin. 3, Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia CAB.


CAB a amânat pentru data de 14 iunie dezbaterea cererii depuse de avocații fostului lider PSD. Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

De asemenea, fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.


Copyright © 2019 AT Video Creations