Connect with us

Actualitate

CEA MAI BUNĂ ofertă de energie electrică! Află cum să reduci cheltuielile lunare în doar câţiva paşi

Published

on

Portalul rptv.ro a analizat ofertele de furnizare a energiei electrice pentru clienţii casnici ale celor mai cunoscute companii în domeniu. Potrivit site-urilor de prezentare, cel mai bun tarif este oferit de Hidroelectrica, 0,25149 lei/KWh.

Hidroelectrica – În pachetul denumit „Viitor verde” tariful este de 0,25149 lei/KWh şi are incluse: componenta de achiziţie a energiei electrice, tariful de transport, componenta de introducere a energiei electrice în reţea şi componenta de furnizare. Compania oferă şi un termen de plată relaxat, de 45 de zile de la emiterea facturii, precum şi „garanţia că NU există tarife ascunse în contractul de furnizare”.

Hidroelectrica anunţă că preţul energiei active va fi de 0,250 de lei /KWh, neschimbat timp de 12 luni, pentru clienţii care semnează contracte până la 31 martie 2022.

Enel – Pachetul „Enel Fix Online” are un cost de 1,249 de lei/KWh. Preţul abonamentului zilnic este de 0,49 lei/zi. Acesta asigură fixarea unui preţ avantajos pentru energia electrică. Un cost informativ lunar prezentat de companie este de 201,60 lei, estimat pentru o gospodărie cu un consum mediu lunar de 100 de KWh. Şi Enel oferă garanţia menţinerii preţului neschimbat pentru un an.

Digi – Pachetul „Digi Energy”, preţul de listă pentru consumatorii casnici este de 875 de lei/MWh, ceea ce înseamnă 0,875 lei/KWh, la care se adaugă tariful de rezervare de 0,4 lei/zi. Clienţii celorlalte servicii ale companiei (televiziune / internet) beneficiază de un tarif de 0,85 lei/KWh. La aceste costuri, se adaugă tarifele reglementate ANRE pentru transport, distribuţie şi servicii de sistem. Factura va mai conţine şi costul pentru achiziţionarea certificatelor verzi, taxa de cogenerare de înaltă eficienţă, acciza şi TVA.

Cum puteţi alege un nou furnizor de energie electrică, la un cost mai avantajos

Hidroelectrica – informaţii site companie

Alegerea unui nou furnizor de energie electrică nu presupune întreruperea alimentării cu energie electrică, nu necesită nicio modificare a instalaţiei electrice şi nu presupune niciun cost!

Paşi de urmat pentru a schimba furnizorul de energie electrică după acceptarea ofertei:

Pasul 1

Clientul final are obligaţia de a transmite furnizorului nou cel puţin următoarele date:

FOARTE IMPORTANT

 • Cele 4 documente menţionate vor fi transmise DOAR pe adresa de mail contractare@hidroelectrica.ro
 • Cele 4 documente vor fi transmise SCANATE SEPARAT în format .PDF ca ataşament în cadrul unui singur e-mail la adresa menţionată mai sus
 • NU se vor transmite link-uri pentru descărcarea fișierelor
 • NU se vor transmite documente în care textul este neclar şi ilizibil
 • De pe o adresă de e-mail este recomandat a se transmite o SINGURĂ cerere însoţită de documentele aferente.

Pasul 2

După verificarea documentelor, S.P.E.E.H Hidroelectrica SA va transmite către client:

 • CONTRACTUL de furnizare energie electrică completat;
 • NOTIFICAREA de schimbare a furnizorului pentru fiecare loc de consum completată

Pasul 3

Clientul va transmite CONTRACTUL şi NOTIFICAREA semnate către S.P.E.E.H Hidroelectrica SA prin:

 • e-mail : contractare@hidroelectrica.ro sau
 • poştă: Bucureşti, sector 1, bd. Ion Mihalache, nr. 15-17, Tower Center, Et.15 (Departament Furnizare Hidroelectrica SA)

FOARTE IMPORTANT

 • În cazul transmiterii prin e-mail a documentelor semnate de client se recomandă:
 • scanarea celor 2 documente în 2 fisiere PDF separate şi transmiterea acestora într-un singur e-mail la: contractare@hidroelectrica.ro
 • NU se vor transmite link-uri pentru descărcarea fișierelor

Enel – informaţii site companie

Cu Enel economisești energie și timp. În online totul este mai simplu. Ai nevoie doar de:

 • Cartea de identitate;
 • Actul privind dreptul de folosință al spațiului unde se află locul de consum;
 • Ultima factură de la actualul furnizor.

Digi – informaţii site companie

Ce trebuie să ştii despre schimbarea furnizorului de energie electrică:

 • se realizează conform “Procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrică/gaze naturale de către clientul final”, aprobate prin Ordinul președintelui ANRE nr. 234/2019;
 • nu presupune înlocuirea contorului sau modificarea instalaţiei de racordare și nu implică niciun cost suplimentar de conectare sau contractare;
 • poate duce la scăderea preţului energiei electrice pentru tine, în calitate de consumator, datorită faptului că poți beneficia de un preț mai mic pentru energia electrică activă comparativ cu prețul plătit către actualul furnizor. Acest lucru înseamnă o valoare mai mică a facturii pentru energia electrică furnizat.

Copyright © 2019 AT Video Creations