Connect with us

Actualitate

Ce prevede noua Lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic?

Published

on


Ieri, 6 iulie 2020, în sedința de Guvern ce a avut loc la ora 12:00, Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat că se va aproba Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic şi o va transmite la Parlament spre dezbatere şi adoptare în procedură de urgenţă.

În urma deciziei CCR, în momentul actual, carantina sau izolarea sunt suspendate temporar pe teritoriul țării noastre, fiind declarate măsuri neconstituționale.

Ministrul săantății, Nelu Tătaru a precizat urmăroarele: „a fost aprobat în ședință de guvern proiectul legislativ care să inițieze niște măsuri igienico-sanitare pentru situații deosebite de risc epidemiologic sau biologic. E necesar pentru a putea gestiona și controla pandemia prin care trecem. Ați putut observa de vineri modificările de abordare a tot ce a însemnat carantină, izolare, chiar și internarea în spital”.

Cuvântul a fost apoi preluat de secretarul de stat Raed Arafat pentru a prezenta în detaliu proiectul de lege: „Proiectul de lege abordează problema mai general, nu doar pentru COVID-19, poate fi aplicat și în alte situații de risc biologic și epidemiologic. Proiectul începe cu mai multe definiții. Termenul ”carantina persoanelor” se va referi la persoane sănătoase. Termenul ”izolare” se va referi la persoanele bolnave sau infectate. Proiectul prevede, ca excepție, dacă e depășită capacitatea spitalelor, ca izolarea să poată fi făcută și la domiciliu”.

Copyright © 2019 AT Video Creations