Ce cuprinde declarația comună adoptată de liderii NATO la București

  NATO a luat deja mai multe decizii importante după ziua de marți. Alianța va sprijini Ucraina oricât va fi nevoie, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

  Declarația adoptată la București de liderii Alianței NATO spune foarte clar că Rusia este singurul vinovat în ceea ce privește agresiunea nejustificată la adresa Ucrainei, o agresiune care încalcă principiile dreptului internațional și ale Cartei ONU. 

  În aceste condiții, liderii NATO își iau angajamentul să continue să ofere sprijin politic, militar și practic Ucrainei, în condițiile în care Vladimir Putin a transformat iarna într-o armă de război. Rușii bombardează infrastructura civilă în Ucraina, dar și pe cea energetică. În aceste condiții, Alianța s-a angajat să ofere sprijinul Ucrainei pentru reconstrucția infrastructurii energetice, în condițiile în care, la discuțiile care au loc la București zilele acestea, participă și Finlanda și Suedia, state invitate să adere. 

  S-a arătat, de asemenea, și sprijinul pentru politica ușilor deschise a NATO, dar și pentru deciziile adoptate la summit-ul de la București în anul 2008.  

  Este foarte important de spus că liderii au susținut încă o dată că își iau angajamentul de a apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO și că în orice moment, și în orice atac la adresa oricărui stat membru, vor declanșa un răspuns ferm și unic al tuturor statelor împotriva agresorului. 

  Sursa foto: financialintelligence.ro

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI