Carmen Avram: Cred că este timpul să ne uităm cu atenție spre schimbările cu care ne vom confrunta în anii ce urmează

  Carmen Avram, europarlamentar român afiliat la Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democrații în Parlamentul European (S&D), a transmis un mesaj în cadrul conferinței Romani Week 2022 despre schimbările cu care se confruntă lumea după pandemia de COVID-19 și după războiul din Ucraina și a subiliat cât de importantă este pentru viitorul nostru participarea activă a cetățenilor la procesul decizional.

  „Cred că este timpul să ne uităm cu atenție spre schimbările cu care ne vom confrunta în anii ce urmează. În ultima vreme m-am gândit foarte mult la o expresie pe care o folosim des pentru a ne diminua grijile și fricile:nicio știre este o știre bună și cred că este un principiu greșit. Este ca și cum ne asumăm că în absența știrilor excepționale, niciun eveniment important nu s-ar putea întâmpla vreodată sau nicio decizie importantă nu a fost luată dacă noi nu luat parte la acele evenimente sau decizii. Experința personală, precum și evenimentele mari din istorie ar trebui să ne fi considerat mai buni, pentru că exact în lipsa prezenței noastre sau a atenției noastre premisele schimbării întârzie.”, a spus Carmen Avram.

  Fosta jurnalistă a vorbit și despre cele două evenimente majore care au marcat omenirea și au făcut ca viețile noastre să ia o întorsătură neașteptată: pandemia și războiul din Ucraina.

  ”Ca să îl citez pe Hemingway: „History comes gradually and then all of us sudden”. Am experimentat asta în 2020, când a început pandemia, o experimentăm acum, când este un război în desfășurare în Ucraina. Premisele ambelor evenimente au fost stabilite cu mult timp înainte, dar am văzut că nu am fost capabili să le putem anticipa. Și odată ce se întâmplă, unul după celălalt, ne-au angrenat într-o lume complet diferită față de cea pe care noi o știam înainte ca aceste evenimente să se întâmple.”, a mai declarat Carmen Avram.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI