Care este rolul presei în combaterea antițigănismului?

  Antițiganismul trebuie recunoscut ca fiind principala cauză a marginalizării și excluderii romilor. Instituțiile și organizațiile europene au făcut un pas înainte în această direcție, au delegarea și obiectivul de a sprijini statele membre să recunoască și să lupte împotriva antițiganismului.

  Mai mulți reprezentanți media, activiști și jurnaliști au avut intervenții, joi, în cadrul panelului dedicat rolului presei în combaterea antițigănismului din cadrul conferinței Romani Week 2022. Vocea jurnaliștilor romi este cea mai importantă, ei putând transmite informații din interiorul comunităților, aducând astfel realitatea în atenția publică.

  Delia Marinescu – jurnalist din România, Ana Cristina Pereira – jurnalist la Jornal “Público”, Portugalia, Vasilis Andrianopoulos – jurnalist la Documento, Grecia, Gilda Nancy-Horvath – jurnalist la Institutul European al Romilor pentru Arte și Cultură, Membru al Consiliului, Helena Dalli – Comisarul European pentru Egalitate, sunt câteva nume ale celor care au avut intervenții în cadrul panelului.

  Este nevoie de cât mai multe voci ale jurnaliștilor romi care să vină cu propriul conținut și propria viziune asupra problematicilor comunităților din care fac parte.

  S-a discutat și despre cum a afectat războiul din Ucraina jurnaliștii romi care locuiesc acolo și cum au reușit să transmită informații din timpul confruntărilor. Mulți dintre ei au devenit voluntari pentru a ajuta uncraineni, dar, de asemenea, au transmis fotografii și informații din Ucraina prin intermediul mediului online, la radio sau TV.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI