Connect with us

Actualitate

Cântărețul Nelu Ploieșteanu a murit. Era infectat cu COVID-19 şi era internat la Spitalul Floreasca, în stare gravă

Published

on

Cântăreţul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu a murit azi-noapte. Artistul era infectat cu noul coronavirus și era internat în stare gravă la Spitalul Floreasca, la terapie intensivă, de la jumătatea lunii martie, unde era intubat.

Anunţul a fost făcut de SMURD, pe pagina de socializare. ,,Din păcate, maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!” a scris Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare pe Facebook.

Ion Dumitrache sau Nelu Ploieșteanu, cum îl ştia publicul şi cum era cunoscut în lumea artistică, s-a născut pe 16 decembrie 1950, în localitatea Ciorani, Prahova. La doar şase ani, a învăţat să cânte la acordeon, apoi şi la pian.

În 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă ,,Ion Vasilescu”, avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În 1979 a mers în primul turneu în străinătate, în Franţa, Italia, Belgia şi Olanda, cu Ansamblul ,,Mugurelul”. Au urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.

După 1990 a lansat 18 albume, între care ,,Cântece de petrecere – Viaţa n-o poţi cumpăra” (2001), ,,Trece timpul ca nebunul” (2004), ,,Cântece de odinioară” (2006), ,,Am iubit şi-am să iubesc” (2007), ,,Fetele sunt floarea vieţii” (2011).

Între anii 1990 şi 1998, a cântat la ,,Şarpele roşu” şi la restaurantul ,,Perla” unde interpreta şi în prezent. Cele mai importante colaborări din cariera sa au fost cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache. 

Copyright © 2019 AT Video Creations