Când vor fi interzise centralele de apartament, anunțul ministrului

  Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat că va exista un proiect de lege pentru interzicerea instalării centralelor termice proprii în blocurile care se construiesc acum, urmând să se decidă în coaliție dacă va fi aprobat prin Ordonanţă de Urgenţă sau dacă va fi trimis Parlamentului.

  Ministrul Mediului a avansat încă din noiembrie intenția de a interzice instalarea de centrale termice proprii în blocurile noi, care să aibă centrală comună sau să fie racordate la rețelele centralizate de termoficare ale orașelor.

  El a subliniat, joi, într-o conferinţă de presă, că măsura nu include centralele individuale deja instalate.

  Ministrul susține că implementarea trebuie să fie una graduală, „nu de azi pe mâine, pentru că sunt foarte multe investiţii deja pornite, autorizate, gândite, proiectate, aflate în execuţie pe metodele vechi, iar acolo nu se poate interveni retroactiv”.

  Tánczos Barna a precizat că Ministerul Mediului va face un proiect de lege pentru interzicerea instalării centralelor termice proprii în construcțiile noi și că depinde de guvern și de Parlament când va fi aprobat și va intra în vigoare.

  Articole Similare

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI