Cancelarul austriac îi răspunde lui Marcel Ciolacu: Nu este momentul potrivit pentru extinderea Schengen

Marcel Ciolacu a primit un răspuns din partea cancelarului austriac care a anunțat că nu este momentul pentru o extindere a spațiului Schengen. Cancelarul federal austriac Karl Nehammer ia în considerare controale extraordinare la frontierele cu Italia, partener Schengen.

Într-un interviu acordat ziarului „Kleine Zeitung”, cancelarul a răspuns cu „Da” la întrebarea: „Vom controla în curând și frontiera cu Italia, după ce Lampedusa a declarat starea de urgență?”.

Nehammer vrea să mențină dreptul de veto al Austriei împotriva aderării la Schengen a României și Bulgariei, notează Der Standard.
În pofida nemulțumirilor din România și Bulgaria față de refuzul Austriei de a admite cele două țări în spațiul Schengen fără controale la frontierele UE, cancelarul federal își menține veto-ul.

„Extinderea poate fi pusă î aplicare doar atunci când protecția frontierelor externe funcționează. Acesta nu este momentul potrivit”, a subliniat acesta.

El s-a referit la controalele temporare la frontierele dintre țările Schengen, care sunt justificate, printre altele, de presiunea migrației la frontierele externe ale UE.

Articole Similare

spot_img

LASĂ UN RĂSPUNS

TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI