Connect with us

Actualitate

Campanie de informare-Votul prin corespondență valabil pentru Diaspora

Published

on

Având în vedere situația pandemică de la nivel internațional Autoritatea Electorală Permanentă(AEP) a modificat regulile.

Președintele AEP, Mitulețu Buică, a anunțat că unele țări din UE dar și din afara spațiului european, nu vor permite organizarea secțiilor de votare pentru România.

Un exemplu concret ar fi Marea Britanie sau Belgia acolo unde numărul de persoane care pot participa la un eveniment public trebuie limitat.

Guvernul lui Orban susține că va porni o campanie pentru a-i îndemna pe români să voteze prin corespondență. Peste 7.000 de cetățeni din străinătate dornici să voteze s-au înscris deja pentru a putea beneficia de votul prin această metodă.

„Vom face o campanie în acest sens, să îi informăm pe românii din Diasporă privitor la votul prin corespondenţă, mai ales în ţările unde există riscul de a nu se permite organizarea secţiilor de votare, să informă toţi românii din ţările respective că modalitatea cea mai sigură de exprimare a voturilor e votul prin corespondenţă, a spus Orban.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations