Connect with us

Mobile

Călin Popescu Tăriceanu și-a depus demisia din fruntea Senatului

Published

on

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și-a depus luni, la Biroul Permanent al Senatului, demisia din funcția de președinte al acestui for. Demisia sa va fi oficializată în momentul în care va fi citită în plen. Odată cu demisia sa începe lupta pentru a doua poziție în stat. Printre cei care își doresc această poziție se numără mai mulți senatori PSD, printre care Ecaterina Andronescu, Nicolae Moga, Titus Corlățean sau Robert Cazanciuc.

Din partea PNL este vehiculat numele Alinei Gorghiu, însă liberalii au evitat să decidă luni în ședința partidului, în timp ce USR a decis să susțină pentru șefia Senatului candidatul PNL, cu condiția ca USR să obțină două posturi de vicepreședinte. În același timp, se poartă discuții cu ALDE și Pro România pentru susținerea candidatului PNL. 

Președintele Senatului este numit de majoritatea senatorilor prezenți la ședința de plen. PSD are în acest moment 68 de senatori, majoritatea fiind de 69. PNL și USR au doar 38 de voturi. ALDE are 12 senatori și Pro România are 3.

Copyright © 2019 AT Video Creations