Connect with us

Actualitate

Bugetul Capitalei nu are nicio legătură cu realitatea

Published

on

Astăzi se votează bugetul Primăriei Capitalei. Firea se vede deja primar pentru încă un mandat și se vaită că politicienii spun că este obraznică. Ea afirmă că va continua cu parangheliile în următorii cinci ani. PNL București afirmă că nu va vota bugetul lui Firea.Nicuşor Dan, afirmă că bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti pe 2020 „nu are nicio legătură cu realitatea”, în condiţiile în care veniturile estimate – 7,2 miliarde de lei – sunt, ca şi în anii precedenţi, supraevaluate cu aproximativ 75%.

”Dintr-un buget general estimat la circa 10 miliarde de lei, aproximativ 1,94 miliarde sunt alocați cheltuielilor de personal, din care 1,1 miliarde merg înspre companiile municipale și alte investiții finanțate din venituri proprii”, spun liberalii.

„Alocarea a 20% din bugetul Capitalei pentru cheltuieli de personal demonstrează că PSD își protejează grupurile de interese și urmărește exclusiv folosirea banilor publici în scop de câștig electoral. De exemplu, instituții precum Centrul de Creație, Artă și Tradiție primește 60 milioane lei, Clubul Sportiv Municipal – 50 milioane, Proedus – 43 milioane lei, dar și cluburile pentru seniori și tineri – 50 milioane. Sume mai mari decât cele destinate consolidării clădirilor cu risc seismic – 173 milioane”, mai spun liberalii.

”Bugetul Primăriei Capitalei pe 2020 nu are nicio legătură cu realitatea. Veniturile estimate, 7,2 miliarde lei, sunt, ca şi în anii precedenţi, supraevaluate cu aproximativ 75%. În aceste condiţii, bugetul aprobat nu merită comentat, neavând nicio valoare practică. Managerul unei companii private care estimează venituri de 7 miliarde lei şi încasează 4 miliarde lei este automat demis, în orice ţară şi în orice companie. Acesta ar trebui să fie şi mesajul bucureştenilor pentru actualul primar”, precizează Nicuşor Dan, într-un comunicat transmis vineri.

”În 2018 primăria a estimat, prin bugetul aprobat, venituri de 5,7 miliarde lei și a încasat 4 miliarde lei. În 2019 primăria a estimat, prin bugetul aprobat, venituri de 6,8 miliarde lei și a încasat tot 4 miliarde lei. La rectificarea bugetară din 18 decembrie 2019 primăria a estimat venituri pentru 2019 de 5,9 miliarde lei. 13 zile mai târziu, la execuția bugetară, veniturile reale au fost de 4 miliarde lei. Așa cum am spus în 18 decembrie 2019, consilierii au participat la o comedie, știind că cifrele aprobate sunt departe de realitate”, mai arată el.

În opinia acestuia, întrebarea importantă pentru administraţia Capitalei este cât sunt plăţile restante neintroduse în execuţia bugetară.

„Spre exemplu, la rectificarea bugetară din decembrie 2019 se estima subvenţia pentru STB (n.r. – Societatea de Transport Bucureşti) la peste un miliard de lei, iar în execuţia bugetară la sfârşit de 2019 plăţile făcute au fost de doar 650 milioane lei. Plăţi restante importante sunt şi faţă de ELCEN. În estimarea mea, plăţile restante sunt între 1 miliard şi 2 miliarde lei, adică între 25% şi 50% din bugetul real”, susţine Nicuşor Dan.

Copyright © 2019 AT Video Creations