Connect with us

Actualitate

Buget devalizat, reacții nervoase la PSD

Published

on

Anunțul șefului statului potrivit căruia PSD a îngropat România și a golit finanțele a creat mare nervozitate în PSD. După trei ani de guvernare, social-democrații și-au amintit de moștenirea Cioloș.

Președintele și premierul au anunțat public că sunt dificultăți la închiderea bugetului și plăți restante pe PNDL. Guvernul Dăncilă a lăsat în urmă restanțe de 5 miliarde de lei la plățile către primari pentru proiectele finanțate de guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

”Am primit semnale de la autorități locale că le lipsesc resursele pentru a efectua toate plățile. Sunt foarte multe restanțe pe PNDL – plăți neonorate de 5 miliarde de lei. Rambursările de TVA – e inacceptabil ca firmele private să fie puse în dificultate prin nerambursare”, a spus Orban.

Președintele a anunțat că înainte de plecare, PSD a golit finanțele publice ale țării!

Faptul că toate televiziunile au transmis informația în plină campanie electorală i-a enervate pe PSD-iști.

Argument: ”Cine i-a pus să vină la guvernare dacă nu sunt bani”

Foștii miniștri Marius Budăi și Eugen Orlando Teodorovici au reacționat violent după ce președintele Iohannis a anunțat că „pesediștii au golit finanțele publice înainte de plecare”.

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a dat vina pe Guvernul Cioloș, după trei ani de guvernare.

„Cum să răspund, să fie foarte atent cu declarațiile publice și să nu îi sperie pe părinții și bunicii noștri că nu merită acest lucru. Vor face audit și vor vedea. (…) Noi am preluat deficit la pensii de 18 miliarde de la Guvernul Cioloș”, a declarat Marius Budăi la România TV.

Fostul ministru de Finanțe, Teodorovici, susține că miniștrii PNL „habar nu au ce este ăla minister”. El uită că ieri afirma că și fondul de rezervă al guvernului a fost golit.

„Era de așteptat ca domnul Orban să înceapă cu această acuză că nu sunt bani. Probabil asta vor continua zi de zi să spună. Au spus că știu care e situația. Cine i-a pus să vină la guvernare dacă nu sunt bani. Noi, de bine, de rău, am închis situația financiară. Eu am spus că anul acesta se poate închide cu deficit de 3%. Normal că nu se poate, că e Guvernul Orban. Habar nu au ce e ăla minister, habar nu au ce înseamnă administrație, dar s-au grăbit să guverneze.

Eu am spus mereu că în România sper să nu mai fie politicieni fără caracter. Domul Orban confirmă ca acest lucru e foarte departe”, a declarat Eugen Teodorovici.

Copyright © 2019 AT Video Creations