Bucureştiul este în faliment, dar Firea şi-a mărit salariul cu 40%

Bucureştiul este în faliment, dar Firea şi-a mărit salariul cu 40%

de Florentina N
0 comment

Primarul Capitalei Gabriela Firea a avut anul trecut un salariu lunar de aproximativ 14.000 de lei, cu aproape 4.000 de lei mai mult decât în 2017, potrivit ultimei sale declaraţii de avere. Asta în condiţiile în care recent, edilul a anunţat că Bucureştiul este în „faliment nedeclarat”.

Potrivit actelor oficiale, primarul general al Capitalei a încasat venituri de 166.716 lei în ultimul an. Cu alte cuvinte, edilul municipiului Bucureşti are un salariu de 13.893 de lei pe lună de la Primărie.
În cursul anului trecut, Gabriela Firea a completat venituri de 119.241 de lei, adică un salariu de 9.936 de lei pe lună, ceea ce înseamnă că salariul i-a crescut cu 3.957 de lei pe lună.
 În declaraţia de avere din 2017, primarul genral al Capitalei raporta un venit lunar de 6.541 de lei. Soţul Gabrielei Firea, primar al oraşului Voluntari, a avut un venit anual de 108.377 lei, adică 9.031 lei pe lună.
Asta, în condiţiile în care recent primarul Capitalei a reclamat că instituţia pe care o conduce are nevoie urgentă de un miliard de lei pentru a-şi asigura activitatea. Primăriile bucureştene au anul acesta un buget mai mic decât le-a fost promis, a spus Firea, care vorbeşte despre un „faliment nedeclarat” şi despre faptul că nu mai sunt bani pentru subvenţii şi facturi. 
„Eu sunt mult mai preocupată în acest timp de faptul că atât primăria Capitalei şi de sector au un buget mult mai mic, decât cel prognozat. Îmi pare rău că dintre colegii mei primari m-au lăsat să mă bat singură cu ştiţi dumneavoastră cine. Pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toţi suntem în faliment nedeclarat. În momentul în care nu mai poţi să îţi asiguri funcţionarea, activitatea curentă”, declara Gabriela Firea, luna trecută.

În vârstă de 46 de ani, Gabriela Firea deţine în Voluntari două terenuri forestiere dobândite prin cumpărare succesiune, în suprafaţă de 1.152 de metri pătraţi fiecare. La acestea se adaugă terenurile aflate pe numele soţului său, respectiv: un teren intravilan de 1.500 de metri pătraţi şi un teren extravilan de 60.000 de metri pătraţi, ambele în localitatea Sineşti, judetul Ilfov, dobândite prin moştenire, şi două terenuri intravilane în Petrăchioaia, judeţul Ilfov, de 1.740 de metri pătraţi, respectiv 500 de metri pătraţi, dobândite prin cumpărare. Pe cel din urmă teren se află construită şi o casă în suprafaţă totală de 240 de metri pătraţi, deţinută împreună cu partenerul ei de viaţă, Florentin Pandele.

Gabrielei Firea mai deţine şi bijuterii din platină, aur alb şi galben de 14 şi 18 karate, simple sau cu metale preţioase şi semipreţioase şi tablouri în valoare totală de 240.000 de euro, dobândite înainte sau după căsătorie.

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV