Connect with us

Actualitate

BREAKING | Vaccinul produs de Johnson&Johnson, al patrulea ser anti-COVID aprobat în UE

Published

on

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a dat, miercuri, o recomandare de autorizare în Uniunea Europeană a vaccinului anti-Covid realizat de compania americană Johnson & Johnson. Pentru autorizarea efectivă mai este nevoie de un pas formal. Vaccinul se administrează într-o singură doză.

,,Comisia Europeană a acordat astăzi o autorizație de introducere pe piață condiționată (AIC) pentru vaccinul împotriva COVID-19 creat de Johnson & Johnson, acesta fiind al patrulea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în UE.”, a transmis reprezentanța Comisiei Europene.

Vaccinul se numeşte Janssen. Rezultatele studiului clinic arată că serul este eficient pentru persoanele peste 18 ani şi are o eficacitate de 67%. Vaccinul companiei americane se alătură celorlalte aprobate în UE, produse de Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca / Oxford.

Dozele de ser Johnson & Johnson se pot păstra la temperatura frigiderului. Potrivit Agenţiei Europene pentru Medicamente, la 2-8 grade, serul este stabil pentru trei luni, iar la -20 grade, timp de doi ani.

Vaccinul constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obişnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus utilizat în vaccin a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni şi declanşa boala. Este administrat deja în Africa de Sud pentru eficacitatea sa împotriva tulpinii sud-africane a coronavirusului.

Foto: jnj.com

Copyright © 2019 AT Video Creations