Connect with us

Actualitate

BREAKING | Vaccinarea cu serul AstraZeneca se poate face și direct în centre, FĂRĂ PROGRAMARE

Published

on

Orice persoană care dorește să se vaccineze cu serul produs de AstraZeneca o poate face chiar dacă nu are programare. Tot ce trebuie să facă este să meargă la un centru de vaccinare cu actul de identitate. O circulară a fost emisă, în acest sens, de Comitetul Național de Vaccinare, transmite Digi 24.

Decizia a fost luată după ce coordonatorii centrelo de vaccinare au semnalat că acestea sunt mai mult goale, iar angajații stau acolo degeaba. Potrivit documentului, vor fi vaccinați toți cei care merg și solicită acest lucru. Vor avea, însă, prioritate persoanele care au programare și ajung în același timp la centrul de vaccinare.

În România sunt 254 de centre de vaccinare, cu 360 de fluxuri.

Pe 8 aprilie, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că țara noastră va continua vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca. Mesajul vine ca urmare a controverselor legate de reacțiile adverse la vaccinare.

Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a transmis, pe 7 aprilie, că a fost identificată o legătură cauzală între vaccinarea cu AstraZeneca și apariția cheagurilor de sânge. Aceasta a fost inclusă pe lista de efecte adverse foarte rare.

De la apariția controverselor legate de vaccinul produs de AstraZeneca, a scăzut numărul persoanelor care vor să se imunizeze cu acest ser.

Copyright © 2019 AT Video Creations