Connect with us

Stirea zilei

BREAKING | Tribunalul București a respins cererea de redeschidere a Dosarului 10 August. Decizia este definitivă

Published

on

Tribunalul București a respins cererea DIICOT de redeschidere a Dosarului 10 August. Decizia instanţei este definitivă. Șefii Jandarmeriei care au coordonat intervenția din Piața Victoriei scapă defenitiv de răspundere penală.

,,Respinge cererea DIICOT de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in dosar 2122/DP/2019. Definitivă”, se arată în minuta Tribunalului Bucureşti. Inițial, procurorul Doru Stoica, pensionat între timp, a dispus clasarea dosarului. Fostul procuror-șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat ordonanța de clasare şi a cerut redeschiderea dosarului.

Redeschiderea solicitată de DIICOT îi viza pe colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

DIICOT ceruse să fie cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Copyright © 2019 AT Video Creations