Connect with us

Actualitate

BREAKING | Trei anchete penale pentru protestul de la metrou

Published

on

Trei anchete penale pornesc ca urmare a protestului de vineri, de la metrou. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus o plângere penală la DNA. DIICOT va deschide o anchetă privind legea combaterii terorismului, după o sesizare făcută de Metrorex. O altă sesizare a fost depusă la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 4, privind legea dialogului social. Jandarmeria a acordat 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 125.000 de lei.

,,Nu vom face niciun pas înapoi. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, ci doar banii firmei pe care o controlează. (…) Au organizat o mafie. Unde vă credeți? Nu vă mai merge! (…) Le cer celor implicați, poate unii manipulați, să nu mai persiste în acțiune. (…) Autoritățile trebuie să-și facă datoria, numai ele pot elibera șinele ocupate de ilegaliști.”, a declarat ministrul Cătălin Drulă, într-o conferință de presă susținută în fața Ministerului Transporturilor.

,,Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în prezent, 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 125.000 de lei pentru:
– nerespectarea măsurilor prvind organizarea de adunări publice în spații închise, așa cum este prevăzut în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
– desfășurarea protestului fără autorizare, faptă prevăzută de Legea nr. 60/1991;
– nerespectarea măsurilor sanitare, cum este prevăzut tot în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.„, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Copyright © 2019 AT Video Creations