Connect with us

Actualitate

BREAKING | Sute de mii de elevi au rămas în urmă, în timpul cursurilor online. Cum vor recupera pierderile

Published

on

275 Sorin Cimpeanu Realitatea Plus rptv.ro

Ministrul Educației a declarat joi că numărul oficial al elevilor care au fost înscriși pentru a efectua ore remediale este de 250.000, dar că situația reală este mult mai gravă. Sorin Cîmpeanu a explicat, la Realitatea Plus, în emisiunea 100% realizată de Laurențiu Botin, că în realitate sunt câteva sute de mii de elevi care au rămas în urmă în perioada în care cursurile s-au desfășurat în formatul online, transmite roeducatia.ro.

,,Numărul celor înscriși în programul de ore remediale este de 250.000. Convingerea mea este că numărul celor care au dificultăți, fie din perspectiva conectivității, fie din perspectiva disponibilității echipamentelor IT, fie din perspectiva lipsei unei pregătiri adecvate pentru cadrele didactice, numărul lor este mult mai mare, pierderile sunt foarte mari. Este vorba de… cu siguranță, de multe sute mii, nu doar de 250.000 de elevi.“, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a explicat că recuperarea pierderilor se poate face doar în timp, dar că există bază legală inclusiv pentru a-i motiva pe profesorii care vor susține cursurile remediale.

,,Ministerul Educației a insistat ca programul de ore remediale să se deruleze pe toata durata anului școlar următor 2021 – 2022. Pe perioada verii susținem orice inițiativă care vine din partea școlilor, de comun acord profesorii și elevii, cu acordul părinților, desigur. (…) Avem și bază legală pentru plata acestor ore remediale, pentru că ele se derulează în afara funcției de bază.“, a precizat ministrul.

Acesta a mai susținut că, în perioada în care orele s-au desfășurat în mare parte online, au avut loc pierderi educaționale care nu mai pot fi recuperate. Cîmpeanu a dat exemplul elevilor care susțin examenele naționale și nu mai pot urma ore remediale, deoarece trec în alt ciclu de învățământ. Pentru ei, recuperarea pierderilor va fi un proces treptat și de durată, a mai explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în direct la Realitatea Plus, citat de roeducatia.ro.

Foto: Realitatea Plus

Copyright © 2019 AT Video Creations