Connect with us

Actualitate

BREAKING – Spania a reintrat pe lista galbenă, în urma creșterii incidenței cazurilor de COVID-19. Vezi listele complete

Published

on

Comitetul pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat listele statelor și regiunilor cu risc epidemiologic. Spania intră pe lista galbenă, în timp ce Marea Britanie se menține în cea roșie.

Cei vaccinați împotriva Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie, însă – spre deosebire de lista galbenă – cei care vin din țări de pe lista roșie nu sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test RT-PCR negativ. Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Principalele modificări aduse listelor privind riscul epidemiologic

Intră în zona roșie: Fiji, Jersey, Cipru, Cuba si Insulele Virgine Britanice;
Intră în zona galbenă:
– din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Chile, Botswana, Bahrain, Saint Kitts și Nevis;
– din zona verde, în urma creșterii incidenței: Spania, Andorra si insulele Virgine ale Statelor Unite;
Intră în zona verde: Sint Marteen.

Potrivit CNSU, încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie și încadrarea din zona verde în zona galbenă intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care este aprobată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.

Încadrarea din zona roșie în zona verde sau galbenă și încadrarea din zona galbenă din zona verde intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care este aprobată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.

Vezi AICI listele complete

Copyright © 2019 AT Video Creations