Connect with us

Actualitate

BREAKING | Români, la bordul unei nave atacate de piraţi. Celulă de criză la MAE

Published

on

Un petrolier având la bord cetăţeni ucraineni, români şi filipinezi a fost atacat de piraţi în largul coastelor statului Benin, anunță agenția Rador, care citează presa internațională. 15 membri ai echipajului au fost răpiți.

La Ministerul Afacerilor Externe a fost convocată o celulă de criză interinstituțională. Autorizăţile vor începe demersurile pentru a verifica situația şi a confirma informațiile referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor răpite.

,,Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific și sensibil al acestuia.” se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit Rador, petrolierul „Davide B” este deținut de compania olandeză De Poli Shipmanagement. În cursul zilei de joi, nouă oameni înarmați au urcat pe vas și au capturat 15 marinari. Echipajul vasului este format din 21 de persoane, însă deocamdată nu se cunosc date despre cetățenia marinarilor capturați de piraţi. Ceilalţi șase marinari au rămas la bord şi nu sunt răniţi.

Copyright © 2019 AT Video Creations