Breaking News / România este pe locul 2 în UE la absorbția fondurilor europene

Breaking News / România este pe locul 2 în UE la absorbția fondurilor europene

de Alina T
0 comment
fondurilor europene

România a atins o performanță remarcabilă în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, clasându-se pe locul 2 în Uniunea Europeană în cadrul programelor din Politica de Coeziune 2014-2020. Anunțul a fost făcut vineri de către ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

La momentul actual țara noastră a primit peste 23,112 miliarde de euro din sumele solicitate Comisiei Europene pentru exercițiul financiar 2014-2020, atingând un procent impresionant de 96% absorbție. Ministrul Câciu a subliniat într-o postare pe Facebook că România a transmis spre rambursare Comisiei Europene declarații de cheltuieli în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro, cu estimări de încă 600 de milioane de euro pentru luna martie.

La sfârșitul anului 2022, țara noastră înregistra o rată de absorbție de 72,75% a Fondurilor Europene Structurale și de Investiții alocate pentru perioada 2014-2020. Această creștere semnificativă până la 96% marchează un pas important în utilizarea eficientă a resurselor financiare europene.

Pentru Politica de Coeziune 2021-2027, România dispune de o alocare totală de aproximativ 46,6 miliarde de euro pentru implementarea a 16 programe finanțate în cadrul Politicii de Coeziune. Acest angajament financiar subliniază importanța continuării dezvoltării și investițiilor în diverse sectoare ale economiei naționale.

Citește și despre

BREAKING Rusia, acuzată de pregătiri pentru o “operațiune hibridă” în Republica Moldova

Paralel cu aceste fonduri, țara noastră beneficiază și de finanțări alocate pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, în valoare de aproximativ 30 de miliarde de euro. Această sinergie de resurse evidențiază determinarea României de a stimula creșterea economică, inovarea și sustenabilitatea în următorii ani.

Realizarea acestui clasament reprezintă un semnal pozitiv atât pentru autoritățile române, cât și pentru partenerii europeni, subliniind capacitatea țării de a gestiona eficient resursele financiare și de a contribui activ la obiectivele stabilite la nivelul Uniunii Europene în domeniul coeziunii și dezvoltării durabile.

Ne găsiți și pe Facebook 

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV