Connect with us

Actualitate

BREAKING NEWS | Primul elev confirmat cu COVID-19 după redeschiderea şcolilor

Published

on

Un copil de la Şcoala nr. 172 Sfântul Andrei din Capitală a fost confirmat cu noul coronavirus. Este vorba despre o fetiţă de clasa a II-a, transmite roeducatia.ro. Acesta este primul caz de infectare după reluarea şcolii în format fizic.

Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare să comunice de urgenţă numărul de cazuri de infectare confirmate în rândul elevilor şi personalului medical, precum şi numărul claselor suspendate ca urmare a cazurilor confirmate.

Eleva face parte dintr-o clasă cu 28 de elevi. Luni, la redeschiderea şcolilor, au venit la cursuri 26 de copii. Fetiţa a stat două ore la şcoală. Deoarece nu s-a simţit bine, au fost chemaţi părinţii, care au luat-o acasă.

Eleva a fost confirmată în urma unui test rapid antigen, însă testarea nu a fost făcută în unitatea de învăţământ. Colegii săi au fost anunţaţi să nu mai vină la şcoală, iar cursurile fizice au fost suspendate pentru 14 zile. Toţi copiii din clasa respectivă vor fi testaţi.

Potrivit primelor informaţii, prezentate de roeducatia.ro, eleva are în familie un alt caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Copyright © 2019 AT Video Creations