Connect with us

Actualitate

BREAKING NEWS În Bucureşti, copiii revin parţial în bănci. Capitala se află în scenariul galben

Published

on

În Bucureşti, revin în bănci de luni doar copiii din ciclul primar şi anii terminali. De asemenea, se întorc în clase şi copiii de grădiniţă, potrivit declaraţiilor făcute de preşedintele Klaus Iohannis, relatează ROeducatia.ro. Capitala se află în scenariul galben, cu între 1,5 şi 3 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

,,În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa numitul scenariu galben, acolo copiii de gradiniță merg fizic la gradiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii de clasa a VIII-a, fizic, la școală, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a, care se pregătesc de Bacalaureat”, a declarat Klaus Iohannis. Anunţul a fost făcut la scurt timp după şedinţa pe care a avut-o, la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Florin Cîţu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi alţi specialişti din Sănătate.

Potrivit şefului statului, în localităţile care se află în scenariul verde, cu sub un caz la mia de locuitori, toţi copiii revin la cursuri în format fizic. În scenariul galben, 1,5 – 3 cazuri la mie, revin doar cei de grădiniţă, din ciclul primar şi din anii terminali. În cazul scenariului roşu, 3 – 6 la mie, vor reveni în bănci doar copiii de grădiniţă şi din ciclul primar. În localităţile în care rata de infectare depăşeste 6 la mie, cursurile se ţin 100% online.

Sursa foto: roeducatia.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations