BREAKING NEWS: Curtea Internațională de Justiție pronunță decizia asupra acuzațiilor de genocid în Gaza

BREAKING NEWS: Curtea Internațională de Justiție pronunță decizia asupra acuzațiilor de genocid în Gaza

de Alina T
0 comment
Curtea Internațională de Justiție

Curtea Internațională de Justiție a cerut vineri Israelului să prevină actele de genocid împotriva palestinienilor și să intensifice ajutorul acordat civililor, fără a impune o încetare a focului conform solicitării Africii de Sud, informează Reuters.

La începutul acestei luni, Africa de Sud a solicitat Curții Internaționale de Justiție (CIJ)  măsuri urgente pentru a pune capăt conflictului care, conform cifrelor furnizate de Hamas, a dus la decesul a peste 26.000 de palestinieni.

Africa de Sud a acuzat Israelul de genocid de stat în timpul ofensivei sale, declanșată după ce militanții Hamas au atacat Israelul, provocând 1.200 de decese și răpirea a peste 240 de persoane. În decizia de vineri, judecătorii au afirmat că Israelul trebuie să ia toate măsurile posibile pentru a împiedica forțele sale să comită genocid și să îmbunătățească situația umanitară. Cu toate acestea, CIJ nu a impus o încetare a focului, dar a anunțat că nu va respinge cauza de genocid, stabilind că palestinienii par a fi un grup protejat conform Convenției privind genocidul din 1948.

Citește și despre Sesizări din partea comercianților: Probleme cu implemenarea programului e-Factura.

Înainte de hotărârea de vineri, Israelul a respins acuzațiile Africii de Sud drept false și “extrem de distorsionate”, argumentând că depune toate eforturile pentru a evita pierderile civile.

Curtea Internațională de Justiție vine cu o decizie importantă care contribuie la izolarea Israelului și la demascarea crimelor sale din Gaza, a declarat vineri pentru Reuters un înalt oficial Hamas, Sami Abu Zuhri.

Ne gasiți și pe Facebook

 

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV