BREAKING NEWS: Atac Masiv împotriva DNSC cu 18.000 de Accesări pe Secundă

BREAKING NEWS: Atac Masiv împotriva DNSC cu 18.000 de Accesări pe Secundă

de Alina T
0 comment
DNSC

În ultimele ore site-ul Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a fost ținta unui atac informatic de amploare, cu aproximativ 18.000 de accesări pe secundă, potrivit declarațiilor ministrului Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan. Atacul a avut loc în intervalul orar 1-7 dimineața, generând îngrijorare cu privire la securitatea cibernetică a instituțiilor guvernamentale.

Anunțul vine la scurt timp după ce o breșă de securitate a fost înregistrată pe site-ul Camerei Deputaților în ziua precedentă. În acest caz, majoritatea datelor afectate erau informații disponibile pe site sau care puteau fi accesate în conformitate cu Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public.

Citește și despre Tensiuni în PSD: Gabriela Firea nemulțumită de eticheta de ‘Candidatul Deocamdată’ la Primăria Capitalei

Coordonatorul Direcției Comunicare, Marketing și Media al DNSC, Mihai Rotariu, a confirmat că DNSC a fost notificat despre breșa de securitate de pe site-ul Camerei Deputaților. Instituția colaborează în prezent cu alte autorități specializate în domeniul securității cibernetice pentru a investiga incidentul și a stabili amploarea pagubelor.

Situația evidențiază vulnerabilitățile existente în securitatea cibernetică și necesitatea unor măsuri preventive eficiente.

Ne găsiți și pe Facebook 

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV