BREAKING Ministerul Muncii începe plata prestațiilor pentru venitul minim de incluziune

BREAKING Ministerul Muncii începe plata prestațiilor pentru venitul minim de incluziune

de Alina T
0 comment
venitul minim de incluziune

Ministerul Muncii anunță că începând de marți își propune să îi sprijine financiar pe cei 209.856 de beneficiari prin plata prestațiilor noului Venit Minim de Incluziune (VMI). Această măsură care a înlocuit venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei începând cu 1 ianuarie 2024, reprezintă o formă de asistență socială menită să faciliteze depășirea obstacolelor financiare pentru persoanele și familiile aflate în situații vulnerabile.

Ministerul Muncii a publicat și calendarul plăților pentru beneficiarii înregistrați, precizând că pe 20 februarie se vor efectua plățile pentru cei care au optat pentru încasarea VMI ( venitul minim de incluziune)  pe card, iar între 22 februarie și ultima zi a lunii se vor realiza plățile pentru cei care au ales prim mandat poștal. Programul VMI (venitul minim de incluziune) nu are doar rolul de a oferi sprijin financiar ci și de a încuraja accesul la educație și încadrarea în muncă, promovând astfel integrarea socială a beneficiarilor.

Citește și despre

BREAKING / Protejarea Generațiilor Viitoare: Camera Deputaților a aprobat interdicția consumului de băuturi energizante de către minori

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, subliniază că VMI reprezintă o abordare cuprinzătoare pentru sprijinirea celor aflați în nevoie și încurajarea participării lor active în societate. În această lună suma totală alocată pentru beneficiari este de 132.918.895 de lei, reflectând angajamentul Ministerului de a asigura un suport adecvat în cadrul acestei inițiative de protecție socială.

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV