Connect with us

Actualitate

BREAKING | Marius Tudor (P. E.): Acord final pentru certificatul digital COVID-19 în U.E.

Published

on

205 Marius Tudor, Parlamentul European, rptv.ro

Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru introducerea certificatului digital Covid-19, care va asigura libera circulaţie în spaţiul comunitar! În plus, Comisia Europeană va aloca 100 de milioane de euro, sumă destinată testelor pentru depistarea infectării cu noul coronavirus. Certificatul digital Covid-19 ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie 2021 şi să fie valabil 12 luni. Informaţiile au fost oferite de Marius Tudor, consilier politic superior în Parlamentul European, într-o postare pe Facebook.

,,Principalele aspecte:
1. Certificatul este o opțiune liberă, o alegere, pentru cei care se vaccinează, se testează negativ sau fac dovada anticorpilor prin testare. Deținerea unui certificat nu va fi o condiție prealabilă pentru exercitarea drepturilor de liberă circulație.
2. Deși nu s-a ajuns la un acord cu privire la gratuitatea testelor, Comisia Europeană va aloca 100 de milioane de euro pentru subvenționarea acestora.
3. Nu se mai cere carantină / autoizolare pentru proprietarii certificatului.
4. Vaccinurile aprobate de UE fac obiectul certificatelor.
5. Statele care nu vor fi pregătite până la 1 iulie să implementeze acest certificat digital vor putea folosi forma certificatul național în termen de 6 săptămâni.
6. Evaluare și modificări posibile după raportarea de 4 luni de la implementarea acestui certificat.”, a explicat Marius Tudor, în postarea pe reţeaua de socializare.

Foto: Facebook Marius Tudor

Copyright © 2019 AT Video Creations