Connect with us

Actualitate

BREAKING | Ludovic Orban: Vaccinul anti-Covid-19 se va face cu bani

Published

on

245 Ludovic Orban 2 rptv.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că, în viitor, vaccinul împotriva Covid-19 ar putea să fie plătit de cei care vor să se imunizeze. Liberalul susține că acest lucru ar fi posibil când se atinge imunitatea de grup. După acel prag, doar cei din grupele de risc ar putea să fie vaccinați gratuit.

”Noi organizăm vaccinarea gratuită, statul suportă toate costurile acum. E o situție excepțională. Mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la imunizarea de grup, dar până la urmă se va merge la mecanismul de la vaccinarea antigripă, de exemplu, în care doar persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit. Celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor”, a spus Orban luni la Pitești.

Președintele PNL a vorbit și despre ritmul în care merge campania de vaccinare și a precizat că, în mediul rural, este nevoie de implicarea primarilor, a preoților, medicilor de familie și asistenților comunitari.

”Le dau și un mesaj celor mai în vârstă care au reticențe, că până acum peste 4 milioane de români s-au vaccinat și nu au existat contrareacții. Poate o să îi stimuleze, dacă vor să meargă la nunta nepotului, a copilului, dacă vor să îi protejeze pe nepoții care vin în vacanța de vară”, a mai spus Ludovic Orban.

Foto: Facebook PNL

Copyright © 2019 AT Video Creations