Connect with us

Actualitate

BREAKING | Grevă la metrou! Sindicaliștii au împiedicat trenurile să plece pe traseu. Acțiunea din subteran a provocat haos în traficul bucureștean

Published

on

Metroul nu circulă, în dimineața de vineri, iar acest lucru a provocat un haos general în traficul bucureștean. Circulația garniturilor de metrou a fost blocată pe toate magistralele, de un protest spontan al sindicaliștilor. Aceștia au coborât pe calea de rulare și au împiedicat trenurile să plece.

Blocarea metroului de către sindicaliști are loc pe fondul încercării ministrului Transporturilor de a bloca privilegiile salariale și comerciale ale sindicaliștilor conduși de Ion Rădoi, fost parlamentar PSD.

Potrivit ziare.com, sindicatul controlat de liderul Ion Rădoi, în funcție de peste 20 de ani, deține în proporție de 100% firma Sindomet Servcom SRL, care a avut contracte cu Metrorex pentru spațiile comerciale și pentru spațiile de publicitate.

Firma Sindomet Servcom a fost somată de Metrorex să dezafecteze spațiile comerciale în regim de urgență, până la data de 2 aprilie. Contractul din Metrorex și firma deținută de Unitatea Sindicatul Liber de la Metrou (USLM) a expirat în 2018.

„S-a încercat prelungirea de facto a acestor contracte, Sindomet încasând în continuare sumele, dar Metrorex refuzând să încaseze partea sa (oricum prea mică), pentru că nu mai exista contract valabil. Corpul de Control va face lumină și în această poveste”, declara în urmă cu aproape două luni ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Negocierea avantajelor și privilegiilor pe care și le-au dobândit prin Contractul Colectiv de Muncă și pentru care plătesc toți românii subvenționarea metroului, trebuie să aibă în centrul atenției călătorul, nu nababul de sindicat. Din concluziile preliminare ale anchetei Corpului de Control aflăm că, la negocierea CCM de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administrației Metrorex erau membri de sindicat”, a mai spus ministrul Cătălin Drulă.

Copyright © 2019 AT Video Creations