BREAKING Germania și Ucraina semnează acord de securitate la Berlin

BREAKING Germania și Ucraina semnează acord de securitate la Berlin

de Alina T
0 comment
Berlin

 Cancelarul german Olaf Scholz și președintele ucrainean Volodimir Zelenski se pregătesc să semneze un important acord în domeniul securității între cele două țări într-o ceremonie programată vineri la Berlin. Guvernul german a confirmat acest eveniment și a specificat că acest acordul vizează “angajamente de securitate și susținere pe termen lung” ale Ucrainei.

Anunțul a fost făcut joi seara de către un purtător de cuvânt al Guvernului, subliniind importanța consolidării parteneriatului dintre cele două state. Acordul face parte din seria de înțelegeri între Ucraina și țări membre ale G7, în conformitate cu angajamentele asumate la summitul NATO de la Vilnius din iulie 2023.

Pe lângă semnarea acordului la Berlin, Zelenski are programată și o vizită la Paris unde va încheia un acord similar cu Franța. Regatul Unit a fost printre primele țări care au semnat un astfel de acord, marcând vizita premierului Rishi Sunak la Kiev în ianuarie 2024.

Citește și despre

Discuțiile despre comasarea alegerilor în punctul mort: Ce spun liderii principalelor partide

Ucraina se află în continuare în negocieri cu alte state, inclusiv Italia și SUA, pentru a consolida parteneriatele și a-și întări poziția în contextul actual al securității regionale. Această inițiativă a atras sprijinul unor țări precum Polonia și statele scandinave, care au aderat la demersul G7 pentru consolidarea securității în regiune.

Ne găsiți și pe Facebook 

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV