Connect with us

Actualitate

BREAKING | Foștii șefi ai Academiei de Poliție, condamnați la câte 3 ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității în dosarul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan

Published

on

245 Emilia Sercan rptv.ro

Fostul rector și fostul prorector de la Academia de Poliție, Adrian Iacob și Mihail Marcoci, au fost condamnați luni de Curtea de Apel București la câte 3 ani de inchisoare cu suspendare și câte 120 de zile de muncă în folosul comunității în dosarul șantajării jurnalistei Emiliei Sercan. Sentința nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA sub acuzația de instigare la șantaj, fiind acuzați că l-au încurajat pe un coleg să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan, pentru a o determina să oprească investigaţiile referitoare la plagiatele din cadrul Academiei.

Potrivit minutei ședinței de judecată, fostul rector și fostul prorector vor fi nevoiți să muncească în folosul comunității, fie la ALBAB (instituția din cadrul Primăriei București care se ocupă de curățenia din parcuri și lacuri), fie la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare. În plus, cei doi sunt obligați de instanță să îi plătească jurnalistei 80.000 de lei daune morale.

DNA i-a trimis în judecată pe cei doi în 2019, acuzându-i că s-au folosit de un subordonat, inculpat la rândul său în dosar, care a trimis mesajul de amenințare și căruia i-au promis imunitate în fața legii pentru acțiunile sale. În cazul acestuia, procurorii DNA au disjuns cauza, întrucât bărbatul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Jurnalista Emilia Șercan a fpcut publică informația potrivit căreia a sesizat poliția după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea. Aceasta a precizat că a primit amenințarea în contextul în care publica în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție.

Foto: Facebook Emilia Șercan

Copyright © 2019 AT Video Creations