Connect with us

Actualitate

BREAKING | Etapa a treia de vaccinare ar putea începe mai devreme

Published

on

Prim-ministrul Florin Cîţu vrea ca, în situaţiile în care sunt locuri libere pentru vaccinare, să poată începe imunizarea celor din etapa a treia. Premierul a făcut referire la situaţia din Timiş, unde sunt 20.000 de locuri libere pe platformă, în timp ce Timişoara a intrat în carantină.

,,Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție.”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

,,Nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării. E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați.”, a mai spus premierul.

Florin Cîţu a explicat că România va primi în martie mai multe vaccinuri decât fuseseră preconizate, astfel că etapa a treia de imunizare va începe mai devreme.

,,În această lună vom începe şi etapa a treia de vaccinare. Am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de vaccinuri doar în luna martie, ţineţi minte că iniţial aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie ar fi trebuit să fie 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem, dar este important să continuăm această campanie de vaccinare. De aceea am cerut şi colonelului Gheorghiţă, şi ministrului Sănătăţii, să pregătească şi dacă se poate să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a treia.”, a mai precizat prim-ministrul României.

Copyright © 2019 AT Video Creations