Connect with us

Actualitate

BREAKING | Doliu în Familia Regală Britanică. Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a încetat din viață la vârsta de 99 de ani

Published

on

Prințul Filip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viață vineri, la vârsta de 99 de ani, a anunțat Palatul Buckingham. „Cu profundă tristeţe Majestatea Sa Regina anunţă decesul iubitului său soţ, Alteţa Sa Regală Prinţul Philip, Duce de Edinburgh.”, se arată în comunicat.

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei. El este soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Familia Regală a României și exprimat ,,nespusa tristețe” la moartea Principelui Philip.

,,Majestatea Sa Custodele Coroanei şi ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a Alteţei Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg. Consortul Suveranei britanice a încetat din viaţă în această dimineaţă la Castelul Windsor.”, a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României.

Principele Philip și Regele Mihai I al României s-au născut în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață.

,,Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi i-a purtat de grijă în şcoală, la liceu şi la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viaţa Familiei Regale Române. După dispariţia Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească. Toate generaţiile din Familiile Regale Română şi Britanică au fost apropiate, dar pentru generaţia de astăzi, Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie.”, se mai arată în mesajul Familiei Regale a României.

Foto: The Royal Family

Copyright © 2019 AT Video Creations