Connect with us

Actualitate

BREAKING – Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei. UPDATE – Vera Jourova: Procesul continuă

Published

on

077 Viktor Orban rptv.ro

UPDATE – Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că nu s-a decis suspendarea aprobării planului de redresare al Ungariei. „M-am consultat cu cabinetul doamnei președinte și cu colegii care sunt responsabili de fondurile de redresare și reziliență și cu evaluarea planurilor. Și nu există o astfel de știre, nu am oprit nimic, procesul continuă. Sigur că ne uităm la mecanismele de control din statele membre”, a spus Jourova.

Executivul de la Bruxelles suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei, trimis de Guvernul condus de Viktor Orban. Anunțul a fost făcut de liderul grupului Renew Europe, Dacian Cioloș, într-un mesaj pe Twitter.

„Suspendarea planului nu înseamnă <<pedepsirea>> Ungariei, ci înseamnă că nu sponsorizăm cleptocrația lui Orban. Într-un barometru din iunie 2020, 87% dintre cetățenii ungari participanți la chestionar au descris corupția din Ungaria ca fiind foarte răspândită. Ei merită banii din planul de redresare, nu ginerele lui Orban”, a scris Dacian Cioloș pe Twitter.

Potrivit lui Cioloș, solicitarea de suspendare a aprobării planului pentru Ungaria a fost făcută de grupul Renew Europe, care a cerut Guvernului Orban 3 garanții și a trimis o scrisoare, în acest sens, președintelui CE, Ursula von der Leyen. La acel moment, liderul Renew Europe a catalogat frauda fondurilor europene în Ungaria drept una „sistemică”.

Foto: Facebook Viktor Orban

Copyright © 2019 AT Video Creations