Connect with us

Actualitate

BREAKING | Cel mai grav conflict militar dintre israelieni și palestinieni din ultimii ani! Consiliul de securitate al ONU se întrunește de urgență

Published

on

125 Atac rachete Tel Aviv - rptv.ro

Mai bine de 130 de rachete lansate de Hamas au lovit, marți seară, metropola israeliană Tel Aviv și împrejurimile. Atacurile au continuat și pe parcursul nopții. Armata israeliană a transmis că, de la debutul violențelor, aproximaiv 850 de rachete au fost lansate asupra Israelului. Bombardamentele vin la o zi după ce forțele armate israeliene au distrus o clădire cu 10 etaje care aparținea grupării Hamas și în care își avea birourile liderii islamiști.

Cinci civili, printre care și o tânără de 16 ani, și-au pierdut viața în atacurile de marți. Rachetele au fost lansate din Fâșia Gaza, iar cele mai multe dintre acestea, aproximativ 85-90%, au fost eliminate cu ajutorul scutului antirachetă israelian, Iron Dome. De asemenea, armata israeliană a atacat 500 de ținte din Fâșia Gaza.

În cealaltă tabără, bilanțul deceselor a ajuns la 35 de persoane, inclusiv 12 copii și adolescenți și trei femei. Armata israeliană a anunțat că a ucis, de asemenea, doi membri cheie operativi ai serviciilor de inteligență ale Hamas și a distrus casele a trei oficiali de rang înalt ai grupării în Gaza.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a decretat miercuri noapte stare de urgenţă în oraşul Lod din centrul Israelului unde în ultimele ore, conform poliţiei, au avut loc revolte ale minorităţii arabe, transmite AFP. ”Vom restabili legea și ordinea în Lod și toate părțile țării.”, a transmis Netanyahu.

„Revolte de amploare au izbucnit din partea unor rezidenţi arabi, punând în pericol locuitorii. Au fost incendiate vehicule şi avariate bunuri”, se arată într-un comunicat al poliţiei. Potrivit presei israeliene, trei sinagogi şi mai multe magazine din Lod au fost incendiate.

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o nouă reuniune de urgenţă, a doua în ultimele trei zile, consacrată violenţelor dintre Israel şi palestinieni, informează AFP, citând surse diplomatice. Noua sesiune cu uşile închise a fost solicitată de Tunisia, Norvegia şi China.

„Vrem să vedem măsuri, indiferent dacă acestea provin de la guvernul israelian, Autoritatea Naţională Palestiniană sau Consiliul de Securitate al ONU, care să servească nu pentru a provoca sau a escalada, ci pentru a dezescalada”, a transmis marți Ned Price, purtătorul de cuvânt al diplomației americane.

Tot marţi, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care avusese deja o luare de poziţie pe subiect duminică, a cerut ca escaladarea violenţelor dintre israelieni şi palestinieni să înceteze imediat.

sistemul antirachetă israelian interceptează rachetele lansate de hamas

Foto: captură Twitter

Copyright © 2019 AT Video Creations