Connect with us

Eveniment

BREAKING | Camera Deputaților a adoptat desființarea Secției Speciale. Proiectul merge la Senat, for decizional

Published

on

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, cu 171 de voturi „pentru” și 136 de voturi „împotrivă”. Camera Deputaților este prima cameră sesizată, iar Senatul este for decizional.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil proiectului privind desfiinţarea SIIJ, joia trecută. De asemenea, a adoptat şi un amendament al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu avizul CSM.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, că Guvernul susține varianta de proiect în forma inițială trimisă în Parlament, pentru desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților.

Șeful misiunii SUA la București, David Muniz, a spus pentru g4media.ro, referitor la avizul CSM pentru trimiterea în judecată a magistraților, că transmite un semnal greșit și că speră să nu fie adoptat amendamentul.

Copyright © 2019 AT Video Creations