Connect with us

Actualitate

BREAKING | Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană. Pacienţii sunt din Bucureşti

Published

on

Primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană a coronavirusului au fost confirmate în ţara noastră. Este vorba despre doi bărbați din București, de 38 și 57 de ani, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, relatează roeducatia.ro.

,,Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al INSP.

Potrivit INSP, unul dintre cazuri este al unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din București. Acesta prezintă simptome, are condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID-19. ,,Sursa (n. red. – infectării) nu poate fi precizată”, mai transmite INSP.

Al doilea român infectat cu varianta braziliană a virusului este un bărbat de 57 de ani, tot din Bucureşti. Şi acesta este simptomatic, are condiţii medicale preexistente. Pacientul provine dintr-un focar de colectivitate cu trei cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

În cazul celor doi pacienţi confirmaţi cu tulpina braziliană a coronavirusului, ancheta epidemiologică este în desfăşurare, mai transmite roeducatia.ro.

Copyright © 2019 AT Video Creations