Connect with us

Actualitate

BREAKING | A fost confirmat un caz de infectare cu varianta indiană a coronavirusului în România. Autoritățile investighează un posibil focar de SARS-COV-2, în rândul unor persoane venite din India

Published

on

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat că a fost identificată o variantă indiană a coronavirusului, B.1.617.2. Pacientul este o persoană de 26 de ani, care s-a întors în România în urmă cu o lună. Varianta diferă de cea care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India. În plus, autoritățile investighează un posibl focar de SARS-COV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, judeţul Braşov, persoane venite din India.

,,Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi, 29 aprilie 2021, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, jud. Braşov.
INSP a fost informat în această dimineaţă asupra faptului că un laborator de analize din oraşul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.
Conform INSP, varianta menţionată diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India. DSP Braşov a demarat de urgenţă o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, şi a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice uşoare)”, a transmis Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Copyright © 2019 AT Video Creations