Connect with us

Actualitate

Brăila: Familia penală dublu condamnată

Published

on

Reli Ruse, soția parlamentarului Mihai Ruse, a fost condamnată definitiv în această lună de Judecătoria Brăila la un an și două luni de închisoare pentru înșelăciune și fals în înscrisuri, transmite portalul DeBraila.ro. Soțul său, senator ALDE, este și el dublu condamnat penal pentru fals intelectual și pentru că a condus băut.

Soția parlamentarului a fost condamnată pentru că, în calitate de ofițer de credite la Banca Cooperatistă „Dunărea”, a contractat un credit în numele unei alte persoane, semnând atât în locul acesteia, cât și în cel al codebitorului și al giranților. Practic, ea s-a folosit de documentele mai multor clienti ai băncii pentru a obține creditul, scrie DeBraila.ro. Pentru că nu a fost atacată cu apel, sentinta judecătoriei a rămas definitivă.

Mihai Ruse, senator ALDE de Brăila, a fost condamnat în decembrie 2019 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an, 3 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare, după ce a fost prins băut la volan, însă a reuşit să fugă de poliţişti şi s-a ascuns în curtea casei sale, de unde nu a mai vrut să iasă. Instanţa supremă l-a condamnat pe senator la un an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Senatorul ALDE mai are o condamnare definitivă de 6 luni închisoare cu suspendare, primită în anul 2018 într-un alt dosar, în care a fost acuzat de conflict de interese şi fals intelectual. Cele două pedepse au fost contopite, el primind în final 1 an, 3 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Mihai Ruse e în continuare membru ALDE și senator.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations