Bosnia şi Herţegovina – 27.01.2022 – Condiții de intrare și tranzit

  Bosnia şi Herţegovina – Informatii MAE

  STARE DE URGENȚĂ: NU

  RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

  Cetățenii români pot folosi cartea de identitate sau pașaportul, ca document de călătorie pentru intrarea în Bosnia și Herțegovina.

  Complementar, cetățenilor români și celor străini le este permisă intrarea în Bosnia și Herțegovina cu condiția prezentării unuia dintre următoarele documente:

  certificat medical privind efectuarea unui test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior momentului intrării în Bosnia și Herțegovina;
  certificat care să ateste că vaccinarea cu cele două doze de vaccin împotriva COVID-19 (sau cu o doză, în cazul vaccinurilor cu doză unică) a fost finalizată cu cel puțin 14 zile înainte de data trecerii frontierei de stat a Bosniei și Herțegovinei;
  certificat medical, nu mai recent de 14 zile și nu mai vechi de 180 zile, din care să rezulte infectarea anterioară cu virusul SARS-CoV-2.

  Documentele menționate mai sus pot fi prezentate atât în format tipărit, cât și în format electronic (pe telefonul mobil sau pe alte dispozitive).

  Copiii cu vârsta de până la șapte ani, însoțiți de un părinte sau tutore care întrunește una dintre condițiile de mai sus, pot intra în Bosnia și Herțegovina fără aplicarea măsurilor respective.

  Cetățenilor români căsătoriți cu cetățeni ai Bosniei și Herțegovinei, precum și minorilor cetățeni români care au un părinte cetățean bosniac le este permisă intrarea în Bosnia și Herțegovina fără aplicarea măsurilor de mai sus.

  EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

  Cetățenii români pot tranzita Bosnia și Herțegovina fără aplicarea măsurilor menționate anterior doar în scopul revenirii în România/în statul de reședință și cu condiția să nu se cazeze/să înnopteze pe teritoriul Bosniei și Herțegovina. Tranzitul nerestricționat în scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Neum I – Klek și Neum II – Zaton Doli). Orice alt tip de tranzit este permis doar pentru persoanele care întrunesc una din condițiile specifice COVID-19 privind intrarea în Bosnia și Herțegovina.
  Au fost ridicate toate restricțiile de circulație pentru transportatorii profesioniști de mărfuri.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI