Blackout, o provocare letală! Un băiat de 13 ani a murit după ce a urmat instrucțiunile de pe TikTok

  Un băiat din Argentina, în vârstă de 13 ani, şi-a transmis moartea pe internet, după ce a încercat o provocare de pe TikTok. Alături de el se afla şi un tânăr de 17 ani, care a ajuns în stare gravă la spital.

  Cei doi băieţi erau singuri într-o casă din General Roca, provincia argentiniană Rio Negro, şi au transmis în direct, pe 15 ianuarie, tentativa lor de a pune în practică provocarea.

  Din păcate, lucrurile au luat o turnură nefastă, iar băiatul de 13 ani nu a supravieţuit.

  Adolescentul de 17 ani a fost transportat la spital în stare gravă şi nu a putut să dea nici până în prezent declaraţii despre ce s-a întâmplat.

  De asemenea, încă nu este clar cine i-a găst pe cei doi băieţi.

  În plus, acest incident nu se întâmplă pentru prima dată în Argentina.

  Recent, o copilă de 12 ani a murit tot din cauza acestei provocări, întregul moment fiind transmis în direct.

  Medicii atrag atenţia că provocarea este deosebit de periculoasă, iar privarea organismului de oxigen, pentru perioade îndelungate, poate duce la spasme, traume cerebrale, comă şi chiar deces.

  Sfaturi pentru părinţi

  Provocarea a mai fost virală pe TikTok în 2021, când cel puţin nouă copii, cu vârste cuprinse de până la 14 ani, au murit după ce au încercat-o.

  Pentru a-i ajuta pe părinţi să-şi dea seama dacă dincolo de uşa închisă a camerelor copiii încearcă această provocare, CDC a transmis o listă cu semnele care ar putea provoca îngrijorare.

  Astfel, dacă cei mici au ochii roşii, migrene, semne pe gât sau sunt dezorientaţi după ce petrec timp singuri, atunci părinţii ar trebui să intre în alertă.

  De asemenea, părinţii sunt sfătuiţi să monitorizeze activitatea online a celor mici şi să fie la curent cu provocările de pe TikTok.

  Sursa foto: Arhiva Rptv

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI