Connect with us

Actualitate

Bişniţă cu teste Covid în județul Dolj?

Published

on

Două spitale sunt acuzate că au lăsat să intre cu prioritate anumite cereri de testare, cu precădere ale celor care doresc să plece în străinătate, în detrimentul celor cărora li s-au prelevat probe conform protocolului. Managerii celor două spitale se apără, spunând că, de fapt, lucrătorii de la laboratoare pot fi consideraţi eroi, deoarece muncesc încontinuu, fără concediu, încă din martie. Cert este că, acum, s-a înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a anunțat ca a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. Totul după ce şefii de laborator de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş şi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ambele dotate cu aparate de testare a virusului SARS-Cov-2, au refuzat să primească toate probele recoltate de DSP Dolj. În schimb, aceştia ” … procedează la efectuarea unor teste pentru persoane care nu sunt incluse în metodologia de testare a Institutului Naţional de Sănătate Publică , fiind folosite ulterior în vederea dovedirii îndeplinirii condiţiilor de călătorie în străinătate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Unităţile spitaliceşti, acum sub urmărire penală în rem, se apără şi spun că ar merita mulţumiri, nu acuzaţii.

„Nu este vorba de a refuza teste de la cineva, este vorba că avem un aparat achiziţionat de Primăria Municipiului Craiova şi care are o anumită capacitate. Pentru Spitalul Victor Babeş, prioritatea efectuării testelor se referă în primul rând la pacienţii internaţi în Spitalul Victor Babeş”, a declarat pentru B1TV, Angela Turcu, manager Spitalul Victor Babeş Craiova.

La întrebarea dacă laboratorul a lucrat şi pentru cei care pleacă în străinătate, managerul spitalului a răspuns:

„- Este o hotărâre internă.

– Dar aţi lucrat?

-Da, am lucrat, 20 de teste pe zi”, a mai declarat managerul.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova este şi mai ferm în a lua apărarea celor de la laborator. În plus, el se laudă cu creşterea capacităţii de testare a spitalului pe care îl conduce.

„Ştirea este că am crescut capacitatea de testare. În urmă cu o săptămână, al doilea echipament a devenit operaţional. Angajaţii laboratorului de genetică, fără să exagerez, sunt nişte eroi. Începând din martie, până în prezent, au lucrat de dimineaţa până noaptea, sâmbete, duminici, pentru a face faţă solicitărilor uriaşe”, a spus Laurenţiu Ivanovici, manager Spitalul Jud. de Urgenţă Craiova.

Nici managerul spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova nu ştie de vreun refuz de testare.

„Nu există niciun fel de refuz din partea laboratorului de genetică medicală al Spitalului Judeţean. Nefâcând faţă, pentru că am avut o capacitate limitată de testare, sigur că au existat întârzieri. Maxim câteva zile”, a mai spus Ivanovici.

Copyright © 2019 AT Video Creations