Connect with us

Actualitate

Biletul STB, valabil o oră, pe mai multe mijloace de transport. Se aplică doar călătoriilor cumpărate prin sms sau din aplicaţie

Published

on

Societatea de Transport Bucureşti a modificat regula privind călătoriile. De acum, un bilet cumpărat prin SMS sau din aplicație e valabil o oră pe mai multe mijloace de transport, aşa cum se întâmplă în alte capitale europene. Preţul călătoriei rămâne neschimbat, 1,3 lei.

Informaţia a fost prezentată de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook. Edilul susţine că unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice, mai ales în perioada pandemiei.

Mesajul postat pe Facebook de primarul Capitalei, Nicuşor Dan

Începând de astăzi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau Aplicație), este valabilă timp de o oră din momentul achiziționării și poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul.

Prețul biletului rămâne neschimbat, 1,3 RON. De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere, trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală. Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicația B-pay.

Unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice. În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situații noi, care să ne ofere cât mai multă siguranță în viața de zi cu zi. Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată prețul biletului. O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent.

Cel mai important acum, pe termen scurt, îmi doresc ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, să fie curate și predictibile. Pentru a încuraja bucureștenii să folosească mai mult transportul în comun, trebuie să le oferim cu prioritate aceste condiții.

Foto: facebook.com / Nicuşor Dan

Copyright © 2019 AT Video Creations