Connect with us

Mobile

Bilete de tren gratuite pentru studenți. Eugen Teodorovici: NU este un drept! 

Published

on

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre eliminarea gratuităţii pentru studenţi în ceea ce priveşte transportul feroviar, dar şi despre discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii studenţilor. 

„Studenţilor le-am lansat câteva întrebări la care mă aştept să răspundă, pentru că ei sunt cei de mâine, care vor conduce această ţară. Această gratuitate ei spun că este un drept. De fapt, este o facilitate! În Constituţie, spune că învăţământul liceal este obligatoriu, ceea ce înseamnă că statul trebuie să ajute elevii să meargă la liceu. Ce e peste, este o facilitate. Apoi, de ce să nu fie o limită de vârstă? Se poate discuta şi pentru cei care fac o formă de învăţământ după facultate. De ce să nu fie un număr limitat, apoi? Am dat mereu exemplul unui veteran de război care vede că nu se poate urca în tren, că nu sunt locuri, deoarece studenţii rezervă mai multe locuri pentru a sta confortabil în compartiment? La urma urmei, nu e vorba numai de veterani de război, ci de oricine vrea să meargă cu trenul. Apoi, de ce să vorbim doar de calea ferată, pentru că avem zone din ţară unde nu există varianta asta de tren. 

Trebuie să intrăm în normalitate. Asta pentru că ei la ultima discuţie au venit să ceară şi gratuitate pe metrou, nu numai pe tren. Păi, nu ar trebui să primească toată lumea aşa? Ei se joacă cu nişte lucruri pe care prima dată trebuie să le înţeleagă. Să ne jucăm de-a şefii e uşor”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici. 

Copyright © 2019 AT Video Creations