Connect with us

Actualitate

Bilanțul furtunii din Cluj-Napoca: străzi inundate, copaci rupți și zeci de apeluri la urgențe

Published

on

Mai multe zone din municipiul Cluj-Napoca şi din localităţile limitrofe au fost afectate, duminică seară, de o furtună puternică însoţită de grindină, informează publicația locală Cluj24.

Până la miezul nopţii de duminică spre luni, la ISU Cluj au fost înregistrate 80 de solicitări, la care au intervenit 11 echipaje formate din 30 de pompieri. „Sunt înregistrate (…) solicitări pe municipiul Cluj-Napoca pentru îndepărtarea arborilor căzuţi, două solicitări pentru acoperişuri deteriorate şi cinci apeluri referitoare la avarii privind afectarea reţelelor de alimentare cu energie electrică.

Sunt 11 echipaje ale ISU Cluj, constituite din 30 de pompieri, cu utilaje şi mijloace specifice, sprijinite de Serviciul Spaţii Verzi, din cadrul Primăriei Cluj Napoca, şi asociaţia CERT, care răspund unui număr de 80 de solicitări, înregistrate până acum. Până acum, cele mai afectate străzi din municipiul Cluj-Napoca au fost strada Unirii, aleea Detunata şi aleea Băişoara”, a transmis ISU Cluj.

De asemenea, s-a intervenit pentru îndepărtare arborilor din curtea secţiei de hematologie a Institutului Oncologic, pentru că blocau accesul ambulanţelor. De asemenea, „pe parcursul nopții două echipaje SAJ au transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate două persoane care au suferit contuzii în urma căderilor elementelor de construcții. Acesta prezentau afecțiuni ușoare, la evaluarea primară”, arată ISU, conform Monitorul Cluj.

ISU a mai precizat că luni dimineață au reînceput să fie înregistrate alte solicitări pentru îndepărtare arborilor sau elementelor de construcții afectate. „În acest momente, sunt în teren cinci autospeciale ale ISU Cluj și mai multe echipe ale Serviciului Spații Verzi care răspund solicitări primite din partea cetățenilor”, au declarat reprezentanții ISU Cluj.
 

Copyright © 2019 AT Video Creations