Connect with us

Actualitate

Beatrice Mahler (Institutul ,,Marius Nasta”): Cred că avem mai multe cazuri de COVID-19 decât cele raportate, cam 20.000 pe zi

Published

on

1104 Beatrice Mahler digi 24 - rptv.ro

Managerul Institutului ,,Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat la Digi 24 că, în opinia sa, în România sunt de patru ori mai multe cazuri de COVID-19 decât cele raportate. Medicul a vorbit și despre tulpinile care circulă în țara noastră și ce impact au asupra vaccinului.

,,Eu cred că sunt de patru ori mai multe decât cele raportate. Părerea mea e că da, sunt 20.000 de cazuri pe zi. (…) Dacă ne uităm puţin la tipurile de tulpini care circulă în România, şi aici există o diversitate, pentru că într-adevăr avem tulpina britanică, dar avem mutaţii care sunt ale tulpinii britanice, plus că avem în circulaţie şi alte tulpini care ridică suspiciunea eficienţei vaccinului. Eu cred că este o combinaţie de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome şi pe care nu avem cum să o evidenţiem fără secvenţiere genică la un nivel mult mai crescut sau măcar pentru cazurile acestea.”, a declarat managerul Institutului ,,Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, la Digi 24.

,,Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluție către formă critică, acel procent de 5%. În acest moment, avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturații normale la domiciliu și care ajung, la finalul perioadei, când le scade saturația și se simt rău, să vină la spital și au nevoie de o concentrație foarte mare de oxigen și o admisie extrem de rapidă spre o soluție de ventilație. Și sunt mulți, avem între 8 și 10 pacienți pe care îi îngrijim pe secție împreună cu medicul de terapie intensivă, situație pe care nu am avut-o anul trecut.”, a mai explicat medicul Beatrice Mahler.

Foto: Digi 24

Copyright © 2019 AT Video Creations