Batalionul Azov: Forțele rusești folosesc arme chimice în timpul bombardamentelor din Mariupol

  Batalionul Azov afirmă că forțele rusești ar fi folosit arme chimice în timpul bombardamentelor din orașul-port Mariupol.

  Secretarul de presă al Departamentului Apărării, John Kirby, a declarat că Pentagonul monitorizează îndeaproape rapoartele de luni seară privind un posibil atac cu arme chimice al rușilor asupra orașului ucrainean asediat.

  Potrivit CNBC, dacă se va descoperi că Rusia a folosit arme chimice în orașul strategic de rezistență, ar reprezenta o escaladare majoră a conflictului, ceea ce ar duce la o provocare directă pentru NATO de a acționa.

  Suntem la curent cu rapoartele din social media care susțin că forțele rusești au desfășurat o potențială muniție chimică în Mariupol. Nu putem confirma în acest moment și vom continua să monitorizăm îndeaproape situația”, a declarat Kirby.

  Aceste rapoarte, dacă sunt adevărate, sunt profund îngrijorătoare și reflectă îngrijorările pe care le-am avut cu privire la potențialul Rusiei de a folosi o varietate de agenți de control al revoltelor, inclusiv gaze lacrimogene amestecate cu agenți chimici, în Ucraina”, a adăugat Kirby.

  Ministrul britanic de Externe Liz Truss a declarat, de asemenea, că guvernul din Regatul Unit lucrează “urgent” pentru a verifica detaliile unui presupus atac chimic.

  Orice utilizare a unor astfel de arme ar fi o escaladare nesimțită în acest conflict și îi vom cere socoteală lui Putin și regimului său”, a scris minstrul Liz Truss pe Twitter.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI