Connect with us

Actualitate

Băsescu, despre condamnarea fiicei sale Ioana, „N-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare, pentru că a instigat, fără să primească vreun ban”. Totuși, Băsescu are un exemplu în propria tabără, Monica Iacob Ridzi

Published

on

Traian Băsescu a comentat pentru prima dată sentința primită de fiica sa Ioana, din urmă cu o lună, în dosarul privind finanțarea campaniei prezidențiale din 2009. ,,Încă n-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare, pentru că a instigat, fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva. În schimb, am văzut foarte mulți care au furat milioane și care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni.”, a spus Băsescu, în emisiunea 100% de la Realitatea Plus.

Ioana Băsescu a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. Fiica fostului președinte este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009. În același dosar a fost condamnată și Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, în guvernele PDL, la 8 ani de închisoare. Deciziile nu sunt definitive.

Totuși, fostul președinte al României are un exemplu în propria tabără. În 2015, fostul ministru Monica Iacob Ridzi a primit o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare. Procurorii anticorupție au acuzat-o că ar fi favorizat două companii private în perioada în care a fost ministrul Tineretului şi Sportului. Anchetatorii susţin că ministrul a dirijat către cele două firme peste 600.000 de euro pentru organizarea Zilei Tineretului din 2 mai 2009. Cele două societăţi erau recent înfiinţate, aveau sediul în același apartament şi aveau aceiaşi acţionari. Unul dintre avocații din dosar a spus că inculpații nu au beneficiat de sumele din dosar și că, de fapt, beneficiar ar fi fost Elena Băsescu, fiica mică a fostului președinte, care a câștigat în 2009 un post de europarlamentar. EBA nu a avut, însă, nicio calitate în dosar.

Foto: Realitatea Plus, emisiunea 100%

Copyright © 2019 AT Video Creations